ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Το σχολείο της φωτογραφίας είναι το 3ο Επαγγελματικό Λύκειο Περιστερίου που βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Τεγέας και Δαμάστας στο Μπουρνάζι. Μεταφέρθηκε εκεί (στο άθλιο αυτό βιομηχανικό κτίριο )το 2002 για μικρό χρονικό διάστημα ( 2 χρόνια το μέγιστο σύμφωνα με τις υποσχέσεις των αρμοδίων). Υστερα απο 6 χρόνια οι υποσχέσεις των αρμοδίων έχουν παραμείνει οι ίδιες."Σε δύο χρόνια θα είστε στο κτίριο σας"
Δημιουργούνται έτσι τα παρακάτω ερωτήματα;
1. Μήπως ζούμε στην Ζώνη του Λυκόφωτος;
2. Μήπως πρέπει να θυσιαστεί κάποιος αρμόδιος στα θεμέλια του σχολείου;
3.Πως πρέπει να αντιδράσει κάποιος στην κοροιδία των υπευθυνων φορέων όταν αυτή γίνεται κατάμουτρα;
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες το εν λόγω σχολείο την προηγούμενη χρονιά είχε στις τάξεις του την πρώτη σε βαθμολογία εισαγόμενη μαθήτρια σε όλη την Ελλάδα που βραβεύθηκε απο το ΥΠΕΠΘ και στις φετινες πανελλαδικές εξετάσεις είχε επιτυχία της τάξης του 40 % (πανω απο 1 στους 3 μαθητες του, που έδωσαν εξετάσεις ,εισάγονται στα ΤΕΙ)
Δεν του αξίζει καλύτερη τύχη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: