ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ;

Είναι αυτη η πραγματική Βουλή των εφήβων ή είναι αυτή που θέλουμε να έχουμε ;
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ για ακόμη μία φορά.
Τα παιδιά που ονομάζονται έφηβοι βουλευτές και καταλαμβάνουν τα έδρανα της Βουλής επιλέγονται με την διαδικασία της καλύτερης έκθεσης σε συγκεκριμένα θέματα . Είναι δηλαδή πολύ καλοί μαθητες που έχουν γράψει μιά καλή εκθεση (ή κάποιοι άλλοι που τους τις έχουν δώσει έτοιμες ), έχουν βάλει τα κουστούμια τους σαν καλοί βουλευτές μετατρέπουν τον λόγο τους σε όσο πιο ξύλινο μπορούν και προσπαθούν να μιμηθούν τα πρωτότυπα δείγματα τους.
ΑΙΣΧΟΣ
Γιατί λοιπόν ο Θεσμός δεν προβλέπει κανονικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους των μαθητων;
Γιατί δεν γίνεται επιλογή των δημοφιλέστερων ή ικανότερων απο κάθε περιφέρεια των εκλεγμένων Προέδρων των 15μελών του κάθε σχολείου , αυτών που οι μαθητες ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν;
Μήπως γιατί η εικόνα αυτού του εφηβικού κοινοβουλίου δεν θα ήταν αρεστή απο τους εκάστοτε κυβερνώντες ή απο την κοινωνία μας;
Μήπως γιατι η πραγματικότητα θα ήταν μια γροθιά στο στομάχι τους και θα χωνευόταν πολύ δύσκολα;
Ο εφηβικός λόγος πρέπει να είναι γεμάτος θυμό,οργή,αντίδραση, λόγος ανατρεπτικός , να προκαλεί και να απαιτεί και όχι να αντιγράφει την πλειονότητα των βολεμένων , φιμωμένων δέσμιων της πολιτικής του κέρδους και του εφήμερου πλούτου και του συμφέροντος βουλευτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Είναι βέβαιο ότι σε τίποτα δεν φταίνε οι έφηβοι που συμμετέχουν ,οι οποίοι είναι και άξιοι και αξιόλογοι και ικανοί αλλά δεν είναι εκλεγμένοι.


ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: