ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ωρα 17.30

Το περιστατικο αφορά στην ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓ.ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαζί με φίλους, περιμέναμε επι της Ιωνος Δραγούμη, απέναντι απο το Ραδιο Κορασίδη να περάσει ο επιτάφιος του Αγ. Μηνά που είναι απο τους ωραιότερους στην Θεσσαλονίκη και η πομπή του διακρίνεται απο μεγαλοπρέπεια .
Την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής την διακρίνει θλίψη και κατάνυξη χαρακτηριστική για την θρησκεία μας. Ετσι καλούνται όσοι συμμετέχουν στην πομπή να διακατέχονται απο τα ανάλογα συναισθήματα.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ φέτος αυτό συνέβαινε μόνο στους απλούς πολίτες, στην φιλαρμονική της Αστυνομίας και των Προσκόπων και γενικά σε όλους ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ .

Στην πρώτη γραμμή ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ μιλούσε και χασκογελούσε σαν να πήγαιναν σε κουτσομπολίστικο καφέ . Μάλλον εβρισκε το γεγονός αστείο .
Απο πίσω Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΟΡΦΑΝΟΣ-ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ κ.λ.π. σε συνεχόμενη ψιλή κουβεντούλα , και ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ στην ακρη της σειράς των πολιτικών να κάνει συνεχως ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΜΑΚΙ και να χαζογελάει λέγοντας εξυπνάδες που ο ίδιος θεωρεί σοφίες σε οποιον τον κοιτούσε .
Κυριε Ψωμιάδη άλλο ο έξυπνος και άλλο ο εξυπνάκιας
Αυτους ψηφιζουμε , αυτοι κυβερνούν τον τοπο ,αυτοι μας ξεφτυλίζουνε .
Σίγουρα εμείς φταίμε που δεν τους στέλνουμε στο σπιτάκι τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: