ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

"Αγνοούνται" καθηγητές και δάσκαλοι


diamantop17

Αγνοια έχει το υπ. Παιδείας για το που είναι αποσπασμένοι οι καθηγητές και δάσκαλοι . Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσε η ίδια η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου όταν ζήτησε από τις υπηρεσίες να την ενημερώσουν σχετικά.

Άρχισαν να καταφθάνουν στο Γραφείο της πρόχειρα σημειώματα και «πινακάκια», τα οποία καταδείκνυαν ένα και μόνο πράγμα: Ουδείς είχε ακριβή εικόνα. Το επόμενο βήμα ήταν να ζητήσει με έγγραφό της (επισυνάπτεται) από τη Γενική Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης του Υπουργείου έναν πλήρη και αναλυτικό πίνακα με τα ονόματα όλων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, τη θέση στην οποία υπηρετούν και το συνολικό χρόνο που βρίσκονται αποσπασμένοι στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου, και το γραφείο στο οποίο εργάζονται!

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορούσε να συντάξει έναν τέτοιο πίνακα, καθώς μεγάλος αριθμός τους δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο Υπουργείο! Μέσω μιας διαδικασίας που αναδεικνύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αυτή την απίστευτη κακοδαιμονία, προβλεπόταν πρώτα η απόσπαση και κατόπιν η διάθεση του εκπαιδευτικού όπου μπορεί να φανταστεί κανείς.

Επί της ουσίας ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών αφορά όχι απλά σε αποσπασμένους αλλά κυριολεκτικά σε… «αγνοούμενους»!

Ρεπορτάζ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: