ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Καλη αρχή . Να επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο και να παίρνουν τα επιδόματα μόνο όσοι τα δικαιούνται και τα δουλεύουν

Το μοναδικό κονδύλι που κόβεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι το επίδομα πανελλαδικών εξετάσεων το οποίο έπαιρναν περίπου 6.500 με 7. 000 υπάλληλοι του υπ. Παιδείας (  κόστιζε συνολικά έξι εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το άρθρο 7 του σχεδίου νόμου για τα  νέα οικονομικά μέτρα που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.
Το επίδομα αυτό είχε δοθεί σε όλους τους υπαλλήλους του υπ. Παιδείας, περιφερειακών  υπηρεσιών και κάποιων οργανισμών, παρότι δεν είχαν καμία σχέση με τις πανελλαδικές  με την αιτιολογία ότι είναι οι πιο χαμηλόμισθοι στο δημόσιο.
Με το νέο νόμο το επίδομα εξετάσεων  θα το πάρουν  λιγότεροι από χίλιοι υπάλληλοι, αυτοί δηλαδή που αποδεδειγμένα ασχολούνται με τις πανελλαδικές εξετάσεις .
Το ΥΠΕΠΘ εκανε μια σωστή αρχή. Τα επιδόματα στο Δημόσιο να δίνονται σε όσους δουλευουν κι αναλαμβάνουν ευθύνες και ας είναι και υψηλότερα  . Οι υπολοιποι ας παίρνουν τρεις κι εξήντα.
Δεν είναι δυνατόν ο κυλικειάρχης του ΥΠΕΠΘ να παίρνει κι αυτός επίδομα Πανελλαδικών όπως κι ο κλητήρας του ΥΠ.ΟΙΚ. να παίρνει τα επιδόματα του  τμηματάρχη.
Ο αποσπασμένος στο ΥΠΕΠΘ η σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου για να παίρνει το εξωδιδακτικής απασχόλησης αφού δεν πρέπει ούτε το διδακτικής .
Μηπως πρέπει να έρθει  η ωρα στο Δημόσιο , όσο δουλεύεις τόσο να πληρώνεσαι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: