ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ



1. Είμαι περήφανος που κατέβηκα στην πορεία σήμερα μαζί με τον απλό κοσμάκη και είμαι περήφανος που έφαγα τα χημικά στα μούτρα.
2. Λυπάμαι που κάτι κωλόπαιδα αμαύρωσαν αυτήν την πορεία και έχουμε 3 αθώους νεκρούς. Το μεροκάματό τους βγάζανε, δεν είναι ο εχθρός, ρε τσογλάνια. Όμως πρόκειται για τσογλάνια ή για προβοκάτορες; Μήπως βολεύει κάποιους αυτή η τραγωδία;
3. Οι ματατζήδες μια ζωή ζώα θα είναι. Σε ειρηνική πορεία άρχισαν τα χημικά τους.
4. Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. Δε δείχνετε τη μεγαλειώδη πορεία, μόνο την τραγωδία. Αλλά βέβαια, έτσι συμφέρει τα αφεντικά σας τους πολιτικάντηδες. Δείχνετε τα ανεγκέφαλα ζωντόβολα/προβοκάτορες. Πριν τα επεισόδια, τον απλό κόσμο που είχε γεμίσει την Πατησίων όσο έπιανε το μάτι μου, τον δείξατε; Μία μαμά με το μωρό της στο καροτσάκι που είχε έρθει στην πορεία τη δείξατε; Απλούς εργαζόμενους κάθε ηλικίας που άφησαν τα πόστα τους και θυσίασαν το μεροκάματό τους, τους δείξατε; Ότι μας πετούσαν χημικά τα ΜΑΤ από την αρχή σχεδόν της πορείας, κι όμως εμείς συνεχίζαμε, το δείξατε;
5. Φτου σας πολιτικοί. Τσίπα δεν έχετε. Ψεύτες και Κλέφτες. ΓΑΠ,  σε ψήφισα καιμε πουλησες πριν αλεκτωρ λαλήσει τρις. Λυπάμαι που σε πίστεψα ότι θα έφτιαχνες μια καλύτερη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: