ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;

Ο πλούτος πάει Ασία

Ξεπέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά η περιουσία των εκατομμυριούχων της Ασίας αυτή των Ευρωπαίων, κυρίως χάρη στη θεαματική ανάκαμψη των χρηματιστηρίων στο Χονγκ Κονγκ, στην Ινδία και την Κίνα.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Μerill Lynch-Capgemini που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, οι έχοντες περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων υπολογίζονται περί τα 3 εκατ. στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως ακριβώς και στην Ευρώπη. Με τη διαφορά ότι το ύψος της περιουσίας των Ασιατών εκατομμυριούχων υπολογίζεται πλέον σε 9,7 τρισ. δολάρια, έναντι των 9,5 τρισ. δολαρίων των Ευρωπαίων. «Δεν πρόκειται για φούσκα», εξηγεί ο Νικ Τάκερ, αναλυτής της Μerril Lynch. Και προσθέτει ότι η Ασία κατάφερε να φτάσει την Ευρώπη τόσο σε αριθμό εκατομμυριούχων όσο και στο επίπεδο της καθαρής αξίας της περιουσίας τους. Αυτή ακριβώς η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στους εκατομμυριούχους Ασιάτες έχει ήδη γίνει αντιληπτή από τα στελέχη της “βιομηχανίας” που διαχειρίζεται τις περιουσίες πολύ πλούσιων ιδιωτών, με συνέπεια όλο και περισσότερες τράπεζες να μεταθέτουν ανώτατα στελέχη τους στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ για να αναζητήσουν νέους πελάτες. Αφού η περιουσία της υπέστη πλήγμα κατά την τελευταία διετία λόγω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η αξία του πλούτου των εκατομμυριούχων του πλανήτη ανέκαμψε πέρυσι χάρη κυρίως στην άνοδο που σημείωσαν τα διεθνή χρηματιστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: