ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Λογοι για αποφυγη του BOTOX

Εκτός από την αδρανοποίηση του μυ που προκαλεί τη ρυτίδα, το botox φέρεται να επιδρά και στην ψυχική σφαίρα, αφού σύμφωνα με επιστημονική έρευνα μειώνει και την ένταση κάποιων συναισθημάτων.
«Όταν δεν καθίσταται δυνατή η έκφραση των συναισθημάτων μέσω του προσώπου, τότε αυτομάτως μειώνεται και η εκδήλωση των συναισθημάτων», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης, δρ Τζόσουα Ίαν Ντέιβις, από το τμήμα ψυχολογίας του Barnard College στη Νέα Υόρκη. «Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι πλεονέκτημα, ενώ σε κάποιες άλλες μειονέκτημα», σχολιάζει χαριτολογώντας ο ίδιος.
Αυτός είναι και ο πιο βασικός λόγος για τον οποίοι οι ηθοποιοί δεν κάνουν botox: διότι ακυρώνουν την αρχή του επαγγέλματός τους.
Οι ενέσεις botox λειαίνουν τις ρυτίδες παραλύοντας το μυ που κρατά διπλωμένη την επιδερμίδα.
Έτσι, όταν ο μυς έχει παραλύσει μπορεί να φαίνεται λεία η επιφάνεια του δέρματος, αλλά όταν για παράδειγμα προσπαθήσει κάποιος να εκφράσει τη στεναχώρια ή δυσαρέσκεια του, δεν θα ενωθούν τα φρύδια, ώστε να λάβει τη συνήθη χαρακτηριστική έκφραση.
Σε άλλη περίπτωση, εάν το botox έχει γίνει σε σημεία κοντά στο χείλος, δεν θα σηκώνονται οι άκρες των χειλιών για να φανεί το χαμόγελο.
«Θα χρειαστούμε περαιτέρω έρευνα ώστε να καταφέρουμε με ακρίβεια να καθορίσομε ποιος μυς αντιδρά σε ποιο συναίσθημα και ακολούθως πόσο μπορεί να επηρεαστεί», εξηγεί ο Ντέιβις.
Το botox είναι η πρώτη μη επεμβατική χειρουργική επέμβαση σύμφωνα με την Ομοσπονδία Πλαστικών και Αισθητικών Ιατρών των ΗΠΑ.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Emotions

Δεν υπάρχουν σχόλια: