ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μιληστε με τον θεο με 1,23€ ανα 1'

Ο μουσουλ­μάνοι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να μάθουν πότε είναι η ώρα της προσευχής ή προς ποια κατεύθυνση είναι η Μέκκα. Θεικός εκσυχρονισμός   Προσευχή με... SMS.

Με όλες τις απίθανες εφαρμογές που προσφέρουν τα «έξυπνα» φορητά τηλέφωνα, ήταν θέμα χρόνου να βρουν τον δρόμο τους προς τον ψηφιακό κόσμο και προγράμματα που σχετίζονται με τη θρησκεία.


Πολλές από τις εφαρμογές των κινητών τελευταίας γενιάς περιλαμβάνουν τα πλήρη κείμενα της Βίβλου ή των ιερών εβραϊκών βιβλίων.
Οι μουσουλμάνοι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να μάθουν πότε είναι η ώρα της προσευχής ή προς ποια κατεύθυνση είναι η Μέκκα
. Οι χριστιανοί μπορούν να στείλουν γραπτό μήνυμα στον... Θεό, γράφοντάς του την προσευχή της ημέρας και οι καθολικοί μπορούν να μετρήσουν τις προσευχές τους με ένα ηλεκτρονικό ροζάριο.
Προσευχή με... SMS.
Οι Εβραίοι μπορούν να βρουν εστιατόρια που σερβίρουν «καθαρό» (κόσερ) φαγητό ή να στείλουν μια προσευχή με μήνυμα, η οποία θα γραφτεί σε ένα χαρτάκι και θα τοποθετηθεί σε μια σχισμή στο Τείχος των Δακρύων. Μπορούν ακόμη και να ανάψουν ηλεκτρονικά κεριά για τη γιορτή του Χάνουκα.
Για τους βουδιστές τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα, αφού ακόμη και ο Δαλάι Λάμα έδωσε την ευλογία του σε όλα αυτά τα θρησκευτικού περιεχομένου προγράμματα. Ετσι, οι βουδιστές έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ψηφιακά τάματα στον ελεφαντόμορφο θεό Γκανές, και να προσευχηθούν σε έναν εικονικό ναό.
Για τους πιστούς μεγαλύτερης ηλικίας σαφώς τέτοιου είδους προγράμματα μοιάζουν να είναι... του Διαβόλου, αλλά για τους νεότερους είναι ένας τρόπος να παραμείνουν σε επαφή με την πίστη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: