ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"Σπάρταθλον ", Αθήνα-Σπάρτη απόσταση 246 χιλιόμετρα

Σήμερα Παρασκευή (24/9) στις 7 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του «Σπάρταθλον 2010» στην Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο. Τον αγώνα ξεκίνησαν 351 δρομείς.Η διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές στο "Σπάρταθλον", θεωρείται η πιο δύσκολη στον κόσμο. Η μεγαλύτερη πρόκληση, είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος  σε ύψος 1.200 μ., μέσα στο πυκνό σκοτάδι, χωρίς ίχνος μονοπατιού, μέσα στα βράχια και τους θάμνους, με χαμηλή θερμοκρασία και δυνατούς ανέμους.Ο αγώνας είναι πλέον σε εξέλιξη και μπορείτε να παρακολουθείτε τα περάσματα των αθλητών από τους σταθμούς στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, εδώ:
http://www.spartathlon.gr/resultsliveGR.php

24/9 22:00

Η τριάδα I.Coudin J.A.Lantink και V. Nunes συνεχίζει να προπορεύεται και στο πέρασμα από τη Λυρκία (148,5χλμ) με τον Ιταλό να περνάει στις 19:55 και έχει ένα μικρό προβάδισμα 15 λεπτών από τον Ολλανδό, ενώ ο Βραζιλιάνος ακολουθεί άλλα 20 λεπτά πιο πίσω. Από ελληνικής πλευράς έχει ανέβει πολύ ο Στέργιος Αναστασιάδης που πέρασε από τη Νεμέα (124χλμ) στις 19:09 στην 10η θέση. Ο Δημήτρης Πετρολιάγκης υποχώρησε στην 29η θέση (19:55) Προπορευόμενη γυναίκα είναι η Βρετανίδα Emily Gelder στην 16η θέση της γενικής κατάταξης που πέρασε από τη Νεμέα στις 19:28. Μέχρι στιγμής έχουν εγκαταλείψει οριστικά 87 δρομείς και ανάμεσα τους 3 Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: