ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ταινία για την Μάντσεστερ Σίτι

Η αναγέννηση των "πολιτών", απόρροια των εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών που ξόδεψε ο γαλαντόμος ιδιοκτήτης τους Σεϊχης Μανσούρ  μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μία πολυδάπανη παραγωγή αντάξια των φιλμ του Χόλιγουντ.

Τιτλοφορείται "Blue Moon Rising" και θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες επί αγγλικού εδάφους. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται σε μία από τις πιο δραματικές και συνάμα αξιοσημείωτες σεζόν στην 135χρονη ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι.

Το κουβάρι της ποδοσφαιρικής επανάστασης ξετυλίγεται μέσα από συνεντεύξεις με οπαδούς, ποδοσφαιριστές, παράγοντες του συλλόγου, όπου ουσιαστικά αποτυπώνεται το κύμα αισιοδοξίας μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από τον μεγιστάνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και την απόκτηση του Ρομπίνιο.

Οπαδοί στο Άμπου Ντάμπι μιλούν για την αγαπημένη τους ομάδα, όπως και ο σταρ των Oasis, Nόελ Γκάλαχερ που εξηγεί το πάθος με τη Μάντσεστερ Σίτι στην κάμερα.

Σε μία πορεία που έμοιαζε με ρόλερ κόστερ τη σεζόν 2009/10 αποκαλύπτεται η έκσταση μετά τη νίκη με 4-2 επί της Τσέλσι αλλά και η απογοήτευση της ήττας από την μεγάλη αντίπαλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αντικαθιστά τον Μαρκ Χιουζ και οι οπαδοί ονειρεύονται ότι με τον Ιταλό στον πάγκο θα εξασφαλίσουν μία θέση στην Ευρώπη. Τούτο είναι και το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας. 

Σκηνοθετεί ο βραβευμένος από την βρετανική Ακαδημία κινηματογράφου Στιούαρτ Σαγκ, ενώ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις των Κάρλος Τέβεζ, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και Γκάρεθ Μπάρι.

Ο μάρκετινγκ μάνατζερ της Σίτι, Ντέιβιντ Πούλαν αναφέρει πως η περυσινή σεζόν ήταν μία από τις πιο έντονες στην ιστορία του συλλόγου, σημειώνοντας πως το φιλμ προσεγγίζει με απίστευτες λεπτομέρειες τις περισσότερες καταστάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Το 'Blue Moon Rising' ενισχύει το κύρος της Μάντσεστερ Σίτι με την πιο μαγευτική ιστορία στον κόσμο του ποδοσφαίρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: