ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αστεροειδείς θα περάσουν δίπλα από τη Γη

Αστεροειδείς θα περάσουν δίπλα από τη Γη Σε κοντινή απόσταση από τη Γη θα περάσουν την Τετάρτη δύο αστεροειδείς με διαφορά ωρών μεταξύ τους, όπως ανακοίνωσε η NASA.
Οι αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών μέτρων, ανακαλύφθηκαν την Κυριακή με τηλεσκόπιο στην Αριζόνα και θα περάσουν από τη Γη σε απόσταση πιο κοντινή σε σχέση με εκείνη της Γης από τη σελήνη, ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ.


Παρότι οι αστεροειδείς συχνά περνούν σε τέτοια απόσταση από τη Γη, είναι σπάνιο δύο μαζί να περάσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Ο πρώτος αστεροειδής, έχει διάμετρο 10 με 20 μέτρα και θα περάσει σε απόσταση 248.000 χιλιομέτρων από τη γη στις 12:51 (ώρα Ελλάδος).
Ο δεύτερος,διαμέτρου περίπου 6 με 14 μέτρων, θα περάσει σε απόσταση 79.000 χιλιομέτρων από τη Γη στη 01:12 (ώρα Ελλάδος).
Και οι δύο θα είναι ορατοί με τη βοήθεια ερασιτεχνικών τηλεσκοπίων, σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτό ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στις 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ας πηγαίνατε και στην ιστοσελίδα της nasa να το επιβεβαιώσετε πρώτα... μην αναρτίζετε κάτι που δεν είναι αληθές...