ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Οι πρώην  υπουργοί της ΝΔ αρνούνται να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους για περαιτέρω  έλεγχο στα πλαίσια της έρευνας  για το σκάνδαλο της Siemens. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη για τους οποίους, όπως ενημέρωσε την εξεταστική επιτροπή η αρμόδια επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, «δεν είναι εφικτή η διενέργεια περαιτέρω ελέγχου, καθόσον δεν προσκόμισαν πρόσθετα στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των ιδίων καθώς και των μελών της οικογενείας τους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έλεγχο».

Να θυμίσουμε  πως η εξεταστική επιτροπή είχε ζητήσει  από δέκα πρώην υπουργούς οι οποίοι συμμετείχαν σε υπογραφές συμβάσεων  με την Siemens να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους – καθώς και των συγγενικών τους προσώπων – ώστε να διευκολύνουν το έργο τους. Τους ενημέρωναν τότε μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση το άνοιγμα των λογαριασμών θα γίνει με δικαστική συνδρομή, μένει λοιπόν να δούμε αν αυτό θα γίνει και πράξη. Πάντως, μέλη της επιτροπής συνδυάζουν την άρνηση των τριών πρώην υπουργών για άνοιγμα των λογαριασμών τους με όσα έχουν καταθέσει ήδη στην επιτροπή και συμφωνούν πως «αυτή η κίνηση δεν είναι αθώα». Οι πρώην  υπουργοί της ΝΔ αρνούνται να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους για περαιτέρω  έλεγχο στα πλαίσια της έρευνας  για το σκάνδαλο της Siemens. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη για τους οποίους, όπως ενημέρωσε την εξεταστική επιτροπή η αρμόδια επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, «δεν είναι εφικτή η διενέργεια περαιτέρω ελέγχου, καθόσον δεν προσκόμισαν πρόσθετα στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των ιδίων καθώς και των μελών της οικογενείας τους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: