ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Εδω γελάνε

Από την επεξεργασία των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει πως οι μισοί εμφανίζουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, μόνο 1 στους 1.000 δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του σκάφος αναψυχής, ενώ μόλις 7.490 επί συνόλου 8.000.000 φορολογουμένων δηλώνουν ότι διαθέτουν πισίνα στο σπίτι τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δηλώθηκαν 8.168 σκάφη αναψυχής όταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, ο αριθμός τους προσεγγίζει τις 100.000.
Επιπλέον 7 στα 10 άτομα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ περίπου οι μισοί φορολογούμενοι δηλώνουν ότι φιλοξενούνται στο σπίτι των γονιών τους, συγγενών τους ή και φίλων τους.
Μόνο 4 στους 10 φορολογούμενους κατοικούν σε ιδιόκτητη πρώτη κατοικία, ενώ 8 στους 10 διαθέτουν τουλάχιστον ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: