ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τρία μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τρεις κινήσεις ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ως αντιστάθμισμα στη μεγάλη επιβάρυνση από την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία φαίνεται να έχει κλειδώσει μετά και από κλειστή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό ανέφερε το Mega στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Ποιες είναι αυτές οι κινήσεις; Πρώτον, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης από 412 ευρώ στο χιλιόλιτρο που είναι σήμερα στα 390 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης θα πέσει 5 με 6 λεπτά το λίτρο, κάτι που το υπ. Οικονομικών πιστεύει ότι θα ρίξει το κόστος και έτσι θα δοθεί ώθηση στις μεταφορές και στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης.
Δεύτερον, αποφασίστηκε να δοθεί επίδομα θέρμανσης σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια με τα προσωπικά εισοδήματα του καθενός σε 2 ή 3 δόσεις, με την πρώτη δόση να χορηγείται ταυτόχρονα με την πρώτη πληρωμή για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τρίτον, θα μεγαλώσει η έκπτωση στο φυσικό αέριο. Σήμερα το φυσικό αέριο είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης. Με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα μεγαλώσει και η έκπτωση για το φυσικό αέριο, το οποίο αναμένεται να κοστίζει 30% με 40% πιο φθηνά. Θα ακριβύνει μεν, αλλά όχι τόσο πολύ όσο το πετρέλαιο.

Όπως πάντα μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων το Mega, την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ για τα μέτρα αυτά έχει ενημερωθεί η Τρόικα και δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις.
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: