ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αφου ολοι οι νεοι δουλευουν,ας εργαστουν και λίγοι συνταξιούχοι.........

«Πράσινο φως» στα Ιδιωτικά Σχολεία να προσλαμβάνουν στα Δημοτικά σχολεία συνταξιούχους δασκάλους του δημοσίου, Πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής, Τελειόφοιτους Παιδαγωγικών Τμημάτων, Πτυχιούχους Τμημάτων Νηπιαγωγών και Πτυχιούχους Πανεπιστημιακών Τμημάτων στους οποίους δίνεται το δικαίωμα διορισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δίνει το
 υπ. Παιδείας , ενεργοποιώντας έτσι σχετική εγκύκλιο του πρώην υπ. Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη.
 Ειδικότερα η εγκύκλιος του νυν γενικού γραμματέα του υπ. Παιδείας προς τα Ιδιωτικά Σχολεία , έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικό προσωπικό ιδιωτικών δημοτικών σχολείων»
Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2010-2011 θα ισχύσει η αριθ. Φ.18/98420/Δ5/6-8-2008 εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΛΑΪΔΗΣ

TI ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2008-2009, εφόσον αποδεδειγμένα υπάρξει έλλειψη δασκάλων, τα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία δύνανται να προσλαμβάνουν έως τη λήξη του σχολικού έτους τις ακόλουθες κατηγορίες εκπαιδευτικών με την κάτωθι σειρά προτεραιότητας:
  1. Συνταξιούχους δασκάλους του δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους και συνταξιούχους δασκάλους των ιδιωτικών σχολείων οι οποίοι δεν έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας.
  2. Πτυχιούχους Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.
  3. Τελειόφοιτους Παιδαγωγικών Τμημάτων , κατόχους οποιουδήποτε πτυχίου Α.Ε.Ι.
  4. Πτυχιούχους Πανεπιστημιακών Τμημάτων στους οποίους δίνεται το δικαίωμα διορισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους κλάδους Π.Ε. 01 έως Π.Ε. 07, οι οποίοι είναι κάτοχοι και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Παιδαγωγικού Τμήματος.
  5. Πτυχιούχους Τμημάτων Νηπιαγωγών (Π.Ε. 60) για διδασκαλία στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού.
Η τεκμηρίωση της μη ανεύρεσης δασκάλων για διορισμό στα δημοτικά σχολεία θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νομίμου εκπροσώπου του σχολείου ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση σε αγγελία του ενδιαφερομένου ιδιοκτήτη σε δύο τοπικές εφημερίδες, και με βεβαίωση από τις κατά τόπους Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. περί της μη ύπαρξης δασκάλων στα Μητρώα Ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: