ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Έλληνες Πομάκοι γιατί δεν θέλουμε να είναι Έλληνες; Γιατί τους σπρώχνουμε προς την Τουρκία;

Ερωτήσεις σε Γ. Πεταλωτή (ΠΑΣΟΚ) και Ε. Στυλιανίδη (ΝΔ)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες μελών του, διαμαρτύρεται με αγανάκτηση για την έλλειψη ραδιοτηλεοπτικής και διαδικτυακής κάλυψης, στα ορεινά Πομακοχώρια του νομού Ροδόπης.
Θυμίζουμε την ανεξάρτητη κίνηση κατοίκου από την Άνω Βυρσίνη να συγκεντρώσει υπογραφές για το ίδιο ακριβώς θέμα. Η κίνηση αυτή, μεταξύ άλλων, υποστηρίχθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς του χωριού. Οι υπογραφές επιδόθηκαν σε όλες τις αρμόδιες αρχές (Κοινότητα, Περιφέρεια, βουλευτές), με μεγάλη δημοσιότητα (εφ. ΧΡΟΝΟΣ 25.4.2009 και 30.4.2009, εφ. ΠΑΡΟΝ 8.3.2009). Ωστόσο, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, το «αυτί» των αρμοδίων δεν …ίδρωσε!
 
Θυμίζουμε τη δήλωση του τότε υπεύθυνου υπουργού κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη, για δωρεάν αποκωδικοποιητές για λήψη των ελληνικών καναλιών μέσω ΟΤΕ και δορυφόρου Hellas Sat, δήλωση που έγινε σε καφενείο της Χλόης (εφ. ΧΡΟΝΟΣ 6.6.2009). Ο κ.Στυλιανίδης αποχώρησε από το αρμόδιο υπουργείο Συγκοινωνιών και μαζί μ’ αυτόν αποχώρησε και η υπόσχεσή του.
Καμία συνέχεια δεν υπάρχει φαίνεται στις υποσχέσεις των υπουργών…εκτός και αν πρόκειται για διορισμούς στη ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: