ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Oι άνδρες κοιτάζουν το σώμα και οι γυναίκες το πρόσωπο

Οι γυναίκες τους θέλουν χαλαρούς και οι άνδρες με καμπύλες

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Αμπερτάι της Μ. Βρετανίας, το μυστικό συστατικό στο παιχνίδι του έρωτα, δεν είναι η τεστοστερόνη αλλά η κορτιζόλη -η ορμόνη του στρες- στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως… όσο λιγότερη τόσο καλύτερα.

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα ήταν ότι υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ των χαμηλών τιμών κορτιζόλης και της "επιτυχίας" των ανδρών στις γυναίκες.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι ότι δεν βρέθηκε να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυξημένης τεστοστερόνης και προτίμησης από το γυναικείο φύλο - παρά τα όσα πιστεύονται!

Αυτό που κατάφεραν εκείνοι να διαπιστώσουν είναι ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, φάνηκαν να προτιμούν ερωτικά τους άνδρες εκείνους που είχαν μειωμένα ποσοστά κορτιζόλης και φαίνονταν πιο χαλαροί.

Την ίδια ώρα, μια άλλη επιστημονική έρευνα, του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, αποκαλύπτει τα κριτήρια με βάση τα οποία, τα δύο φύλα τείνουν να διαλέγουν σύντροφο για το επόμενο ραντεβού!

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, οι άνδρες κοιτάζουν το σώμα και οι γυναίκες το πρόσωπο!

Συγκεκριμένα, οι άνδρες κοιτάζουν περισσότερο τις καμπύλες του σώματος μιας γυναίκας, ενώ οι γυναίκες είναι πιο… ανοιχτόμυαλες και κοιτάζουν πιο πολύ το πρόσωπο του άνδρα.

Η έρευνα επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομης διάρκειας σχέση, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο πλατιά κριτήρια.
Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες μελετούν το πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν αναζητούν σύζυγο ή σύντροφο για μακρόχρονη σχέση, παρά μια σύντομη περιπέτεια, οπότε οι προτιμήσεις τους στρέφονται στις… καμπύλες.

Οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και, με μεγαλύτερη συνέπεια, εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών σε σχέση με το σώμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: