ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ξένοι και Έλληνες επίσημοι θα συμμετάσχουν στο μαραθώνιο αγώνα, όσο και στους δρόμους των 5 και 10 χιλιομέτρων.





Ήδη ανάμεσα στις χιλιάδες συμμετοχές του Κλασσικού μαραθωνίου έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματα του Πρίγκηπα Φίλιππου της Σερβίας που θα τρέξει για πρώτη φορά σε μαραθώνιο αγώνα, αλλά και μελών της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν ορισμένα εκ των οποίων θα τρέξουν στον κλασσικό μαραθώνιοο κι άλλα στα 10 χιλιόμετρα.
Στο 10άρι έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ενώ ο ομόλογός του της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ πιο τολμηρός θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο.

Τις αντοχές τους στην κλασική διαδρομή θα δοκιμάσουν ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη Φερνάντο Χομέντες αλλά και ο επίτιμος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Σιγκαπούρη Ανδρέας Γκόρος.

Πολλοί θα είναι και οι πρεσβεις που θα βρεθούν στις εκκινήσεις των αγώνων της Κυριακής. Πιο συγκεκριμένα ο πρέσβης της  Ουγγαρίας Γιόζεφ Τότ θα αγωνιστεί στα 5χλμ., της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα στα 10χλμ. Και  της Αυστρίας Μίκαέλ Λίνχάρτ στον μαραθώνιο.
Τέλος στα 10χλμ. Θα αγωνιστεί η πρόεδρος της μη κυβερνητικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Action Aid Hellas  Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ενώ στα 5χλμ. έχει δηλώσει συμμετοχή η πρόεδρος της Make a Wish Hellas Γκαμπριέλα Καλλίνι-Πεντζετάκι.
Οι διοργανωτές κρατούν ως επτασφράγιστα μυστικά κι άλλα ονόματα επιφανών Ελλήνων και όχι μόνο που θα πάρουν μέρος στους τρεις αγώνες της Κυριακής και μέχρι το Σάββατο αναμένεται να τα ανακοινώσουν . Ορισμένα μάλιστα από αυτά σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πολύ τρανταχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: