ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι παλιοι ελεγαν "ενα σχολειο κλεινει , μια φυλακη ανοιγει"





Άλλο ένα σχολείο έκλεισε στον Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Πλάτης, λόγω έλλειψης μαθητών. Αν και το σχολείο ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά αριθμώντας 8 μαθητές, σταδιακά τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σχολείο των Δικαίων με αποτέλεσμα να μείνουν 3 μαθητές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν κι αυτοί στα Δίκαια, μετά την απόφαση να μη λειτουργήσει το σχολείο στην Πλάτη. Ωστόσο, είχε ήδη προηγηθεί η υποβάθμιση του συγκεκριμένου σχολείου σε τριθέσιο.
 Το κλείσιμο ενός σχολείου απαντά μόνο σε οικονομικές ανάγκες κι όχι σε εκπαιδευτικές. Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους κλείνοντας μία σχολική μονάδα, μειώνοντας τις θέσεις εργασίας στην περιοχή του Έβρου, κι αναγκάζοντας μικρούς μαθητές να διανύουν καθημερινά αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων για να πάνε στο σχολείο τους. Παράλληλα, έχει επιλέξει να δημιουργήσει φαινόμενα υδροκεφαλισμού στην περιφέρεια, ενισχύοντας με τις πρακτικές της τα κέντρα και προωθώντας την ερήμωση της υπαίθρου.

Πιστεύουμε ότι η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό. Ένα ανοιχτό σχολείο στον τόπο μας είναι δικαίωμα κι όχι οικονομική σπατάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: