ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ολοι οι καθηγητες θα προστρεξουν με τα χίλια

«Ο Πρύτανης και ο πρόεδρος ΤΕΙ  μπορεί να είναι καθηγητής Πανεπιστημίου της Ελλάδας ή του εξωτερικού».
Αυτό προβλέπει η πρόταση του υπ. Παιδείας για τα ΑΕΙ  στην οποία ορίζονται και τα εξής:
Ο Πρύτανης ή ο πρόεδρος ΤΕΙ  επιλέγεται από το Συμβούλιο μετά από διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τη γνώμη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος (ο τρόπος έκφρασης της γνώμης αυτής αποτελεί θέμα της διαβούλευσης). Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συντάσσει το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

 Ετσι στην Ελλάδα εκτός απο τα τεράστια ποσά  που δίνονται για έρευνα και την αξιοποίηση του έμψυχου επιστημονικού της χωρας μας με ικανοποιητικούς μισθούς των 500€, ανοίγουν οι δρόμοι για να έρθουν  μια σειρά απο μεγάλα κεφάλια απο τα ξένα πανεπιστήμια. Καθηγητες με εδρα  Χαρβαρντ , Γέιλ, Οξφόρδη, κ.λ.π., θα αφήσουν  τις θέσεις τους για να έρθουν  να απολαυσουν τα μεσα και την άνεση που θα τους δοθεί για να δουλέψουν εδω. Οσο για τους παχυλούς μισθούς....μπορεί να φτασουν και το 1000ρικο

Δεν υπάρχουν σχόλια: