ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Νέα στοιχεία με καθηγητές του δημοσίου που κάνουν ιδιαίτερα


Nέο  ογκώδη φάκελο με στοιχεία για καθηγητές του Δημοσίου απ' όλη τη χώρα που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές παρέδωσε στην υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας
Ιδτικτητών Φροντιστηρίων Ελλάδος αποτελούμενη απο τον Γ.Γραμματέα Γ. Βαφειαδάκη τους Αντιπροέδρους Κ. Αμπατζίδη και Μ. Νικολάου και τον Χ. Ντάφλο.
 Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης τέθηκαν εκ μέρους της ΟΕΦΕ τα εξής θέματα: 
1.   Παράνομα ιδιαίτερα - Μητρώο καθηγητών 
2.     Αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου - διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
3.    Υπαγωγή της απογευματινής μη τυπικής εκπαίδευσης σε αναπτυξιακά προγράμματα τόσο για τους μαθητές , όσο και για τις επιχειρήσεις
4.     Ενημέρωση για το κυοφορούμενο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  . 
          Ειδικά για το επίκαιρο θέμα των ΜΑΥΡΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ η αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ ζήτησε  να σταματήσει η ασυλία που έχουν  και να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες. Παρέδωσε  εκ νέου ογκώδη φάκελο με στοιχεία για καθηγητές του Δημοσίου απ' όλη τη χώρα. 
          Για όλα αυτά τα θέματα συμφωνήθηκε να υποβληθεί από την ΟΕΦΕ  αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του κλάδου άμεσα. 
          Η  υφυπουργός δεσμεύτηκε να καλέσει και να ζητήσει την άποψη της ΟΕΦΕ μόλις ανακοινωθεί η πρόταση του υπουργείου για το νέο Σχολείο. Επίσης η υφυπουργός  όρισε συγκεκριμένο υπηρεσιακό παράγοντα με τον οποίο θα επικοινωνούν τα μέλη της Ομοσπονδίας  για εκπαιδευτικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: