ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Που να ειχαν και άδικο οι παικτες . Τι θα γινόταν ;

Το μαρτύριο του μπάσκετ συνεχίστηκε στο Ελληνικό και σήμερα! Μάλιστα για μιά ακόμα φορά τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους στο παρκέ και μάλιστα απώθησαν με βία τους απεργούς παίκτες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του γηπέδου!

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, με τον πρόεδρο, Λάζαρο Παπαδόπουλο, ήταν από νωρίς στο κλειστό του Ελληνικού. Αρχισαν συζητήσεις με τους παίκτες, προκειμένου να μην διεξαχθεί το ματς. Τα πνευματα ηρέμησαν, αλλά οι παίκτες δεν αποχωρούσαν από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε τα ΜΑΤ πήραν εντολή από τον εισαγγελέα να επέμβουν! Ο  Παπαδόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΣΑΚ σχημάτισαν μια «ανθρώπινη αλυσίδα», προσπαθώντας να απωθήσουν τις αστυνονικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν από τον αγωνιστικό χώρο σπρώχνοντας τους. Με την πρώτη δεν τα κατάφεραν, όμως με ένα δεύτερο πιο... επιθετικό γύρο, τα μέλη του ΠΣΑΚ αποφάσισαν τελικά να αποχωρήσουν.Οι παίκτες του Ικάρου είχαν ξεκαθαρίσει πως θα αγωνίζονταν κανονικά.Το ίδιο έκαναν τελικά και οι παίκτες της ΑΕΚ. Το ματς τελειωσε με νικήτρια την τελευταία (81-72).

Στη Ρόδο, Κολοσσός και Περιστέρι αγωνίστηκαν με όλους τους παίκτες όπως είχαν συμφωνήσει. Ο Κολοσσός νίκησε τελικά με 67-58.

Στο Ιβανώφειοτο ματς διακόπηκε επειδή οι διαιτητές ζήτησαν να αποχωρήσει ο κόσμος από τις εξέδρες! Κι αυτό, επειδή στο τρίτο δεκάλεπτο (4.36 πριν από το τέλος) οπαδοί του Ηρακλή έφτυσαν παίκτη του Πανελληνίου. Στο σημείο αυτό, ο Πανελληνιος προηγείτο 49-44. Ετσι, ο αγώνας συνεχίστηκε με άδειες εξέδρες, και τελικά ο Ηρακλής νίκησε στην παράταση με 82-81.

Δεν υπάρχουν σχόλια: