ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ερωτηση :Λες να την γλυτώσουμε ; Απαντηση :Μονο αν αυτοι για δικους τους λόγους το θελήσουν

Bloomberg
«Απομακρύνεται ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας»


Η αγορά ομολόγων ελληνικού Δημοσίου δείχνει ότι ο κίνδυνος της άμεσης χρεοκοπίας απομακρύνεται προς το παρόν, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το πρακτορείο «Bloomberg».
«Για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο η επένδυση σε ομόλογα διάρκειας ενός έτους (CDS) είναι φθηνότερη από την αγορά χρέους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», αναφέρει το πρακτορείο, τονίζοντας ότι τα ομόλογα ελληνικού Δημοσίου ενός έτους ανέρχονται στις 565 μονάδες βάσης, δηλαδή 10 μονάδες λιγότερο από το 10ετή ομόλογα.
«Η αλλαγή δείχνει ότι η μείωση των δαπανών και τα μέτρα λιτότητας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αγοράζουν περισσότερο χρόνο για τη χώρσ προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, το οποίο είναι πάνω από τέσσερις μεγαλύτερο του ευρωπαϊκού ορίου».
«Το (επενδυτικό) αίσθημα έναντι της Ελλάδας έχει γίνει πολύ πιο θετικό τις τελευταίες εβδομάδες»,  επισημαίνει χαρακτηριστικά κεντρική οικονομολόγος του μεσιτικού οίκου Conduit Capital Markets Ltd., ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο.
Το πρακτορείο αναφέρεται και στην εκτίμηση που εξέφρασε ο οίκος Moody’s στις 5 Οκτωβρίου, ότι ενδέχεται να αναβαθμίσει την Ελλάδα, από το επίπεδο «junk», που την είχε υποβαθμίσει τον Ιούνιο. Εκπρόσωποι του Οίκου δήλωσαν προσφάτως «εντυπωσιασμένοι» από τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: