ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ερχεται ή θα κοπει ................. λογω συμφερόντων;



Ένα επαναστατικό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε στην Αυστραλία και άρχισε να κατασκευάζεται στην Κίνα θα διατεθεί σύντομα στη διεθνή αγορά με λιγότερα από $10.000!
Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης έκθεσης αυτοκινήτων που γίνεται στη Μελβούρνη κάθε Ιούλιο. Στα μέσα της ερχόμενης χρονιάς θα διατεθούν δοκιμαστικά στην Αυστραλία 100 αυτοκίνητα, ενώ από το 2012 θα αρχίσουν να πωλούνται παντού έναντι $9.999 συν τα έξοδα κυκλοφορίας.
Το βάρος, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν θα ξεπερνά τα 450 κιλά και η αυτονομία του θα φτάνει τα 160 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να φορτιστούν οι μπαταρίες του, ενώ δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου υγρά καύσιμα.
Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αυτοκινήτου, του οποίου η ανώτατη ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, θα γλιτώνει χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο που θα ξόδευε για καύσιμα και θα είναι κατά 14% πιο οικονομικό από το αντίστοιχο που κατασκευάζει γνωστή εταιρεία.
Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ναι μεν θα είναι το αργότερο σε ταχύτητα που θα πωλείται στην αγορά, αλλά θα έχει στα υπέρ του ότι θα είναι το φτηνότερο στην αγορά του και οικονομικότερο για να κινηθεί λόγω του μικρού σχετικά βάρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: