ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σημαντικη αποφαση του Αρειου Παγου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0r4rKKuqmA-WlE9RJ3ABYie76vp5_tdoqLsTLIvRHwZJeGg80LHbkmy50n9UihrDju_BDpCf4C2Rd95Zugx1AkeDNe9DdzA5AWooUBhbjver1SiQbyPi4pHX3q5FTxUhEhp8LpvVB-oY/s400/%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%97.jpg

Να εκφράζει γνώμη το τέκνο για το ζήτημα της γονικής μέριμνας
  
 Πρέπει να συνεκτιμάται η γνώμη του τέκνου, όταν τα δικαστήρια ρυθμίζουν θέματα γονικής μέριμνας, έκρινε ο Αρειος Πάγος με την υπ'αριθμ. 201/2010 απόφασή του.

    Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι "το αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου επί διακοπής της συμβιώσεως των συζύγων, να ρυθμίσει τη γονική μέριμνα, πρέπει να ζητεί και να συνεκτιμά και τη γνώμη του τέκνου, εφόσον κρίνει ότι έχει την απαιτούμενη ωριμότητα. Δηλαδή, έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το συμφέρον του. Για την κρίση του δε αυτή, ως προς την ύπαρξη ή μη τέτοιας ωριμότητας, που σχηματίζεται από την ελεύθερη εκτίμηση των αποδείξεων, ούτε ειδική αιτιολογία απαιτείται, ούτε αναιρετικός έλεγχος επιτρέπεται, αφού αυτή αποτελεί εκτίμησης πραγματικού γεγονότος", προσθέτει ο Άρειος Πάγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: