ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο ανθρωπος που όλοι ................ ζηλευουν



Ο Angus Kennedy, αποτελεί το ονειρο του καθε ανθρωπου . Όχι δεν είναι ιδιοκτήτης κανενός τεράστιου εργοστασίου σοκολάτας, ωστόσο, το επάγγελμα του δεν απέχει και πολύ.

Ο νεαρός άντρας διευθύνει περιοδικό ζαχαροπλαστικής και είναι κάτι σαν γευσιγνώστης με ειδίκευση στις σοκολάτες και σε κάθε είδους γλυκό που μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Κάθε πρωί, που κάθεται στο γραφείο του, τον περιμένει μια στοίβα από κάθε λογής ζαχαρωτά και γλυκίσματα έτοιμα προς… αξιολόγηση. Σοκολάτες, μπισκότα, μάφιν, γλειφιτζούρια και κέικ τον περιμένουν να τα δοκιμάσει και να επιλέξει το καλύτερο.

Ο Angus που παραδέχεται ότι κάνει την καλύτερη δουλειά, μπορεί μόλις σε μια μόνο ημέρα, να φάει μέχρι και 1 κιλό σοκολάτας! Άλλωστε όπως και ο ίδιος λέει: «Αρνούμαι να γράψω για το οτιδήποτε εάν πρώτα δεν το έχω δοκιμάσει»,καθώς στο περιοδικό του συμπεριλαμβάνει μηνιαίως μια λίστα με τα 200 καλύτερα γλυκά. Μπορεί λοιπόν εύκολα να φανταστεί κανείς τι ποσότητες μιλάμε ότι τρώει.

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης; ότι ο νεαρός άντρας όχι μόνο δεν έχει γίνει υπέρβαρος λόγω του επαγγέλματος του, αλλά αντίθετα παραμένει υπερβολικά αδύνατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: