ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Θερµό επεισόδιο από λάθος του Google!

panedia
Η ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ αρνείται να αποσύρει τα στρατεύµατά της από µια περιοχή στα σύνορά της µε την Κόστα Ρίκα, την οποία διεκδικεί και η χώρα αυτή, παρ’ ότι η νικαραγουανή κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι κατέλαβε την περιοχή µόνο και µόνο επειδή η ιστοσελίδα Google Maps ανέφερε κατά λάθος ότι ανήκε στη Νικαράγουα!

Ο αντιπρόεδρος της νικαραγουανής κυβέρνησης Χάιµε Μοράλες Καράτσο απέρριψε την απαίτηση της Κόστα Ρίκα να αποσυρθούν 50 στρατιώτες της από το νησί Καλέρο, στις ακτές του Ατλαντικού. «∆εν µπορούµε να εισβάλουµε στη δική µας περιοχή», είπε.

Παλιά κόντρα
Τα δύο κράτη της Κεντρικής Αµερικής διεκδικούν το νησί εδώ και δύο αιώνες και η Κόστα Ρίκα ζήτησε την παρέµβαση του Οργανισµού Αµερικανικών Κρατών. Ο γ.γ. του Οργανισµού Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλζα επισκέφθηκε και τις δύο χώρες την περασµένη εβδοµάδα και πέταξε πάνω από το νησί.

Η ιστοσελίδα Google αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώµη, όµως µέχρι να γίνει αυτό η Νικαράγουα είχε στείλει τα στρατεύµατά της στο νησί και η Κόστα Ρίκα που διέλυσε τον στρατό της το 1948 έστειλε σε µια κοντινή πόλη περίπου 70 αστυνοµικούς.

Στην Ισπανία
Το Google Maps ενεπλάκη και σε µια άλλη εδαφική διαφορά αυτή την εβδοµάδα, όταν αποδείχθηκε ότι έδειξε πως ένα µικρό ισπανικό νησί έξω από τις ακτές του Μαρόκου ανήκει στην αφρικανική χώρα.

Οµως το νησί όπου υπάρχουν µόνο κατσίκες και το οποίο οι Ισπανοί αποκαλούν Περεθίλ και οι Μαροκινοί Λεϊλά, παρ’ ότι απέχει µόλις µερικές εκατοντάδες µέτρα από τις µαροκινές αρχές ανήκει στην Ισπανία εδώ και αιώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: