ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Για το ΔΝΤ ρε γαμωτο


 
Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο ρουμανικό κοινοβούλιο!- VIDEO

Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο ρουμανικό κοινοβούλιο!

Εκoψαν το επιδομα του αναπηρου παιδιου του και του μειώσανε δραματικα και το μισθό.                          Ένας άνδρας, εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση, έπεσε από το μπαλκόνι       του ρουμανικού κοινοβουλίου, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και είδε πως, ήδη, ο άνδρας λάμβανε τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει, πριν πέσει από το μπαλκόνι, «στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου βαριά τραυματισμένος, ενώ στη διάρκεια της μεταφοράς του, φώναζε «Ελευθερία», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Ο άνδρας φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγράφεται: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε».

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού, η τέταρτη τη χρονιά αυτή και η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να προχωρήσει με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: