ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα θα επαιρναν βραβείο γιατι θα εφταιγε ο θεός του Διαστηματος, ξαδελφος του στρατηγού Άνεμου

Τρεις δορυφόροι τους έστειλαν σπίτι τους

Αποπέμφθηκαν στελέχη της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέπεμψε δύο ανώτερους αξιωματικούς της διαστημικής βιομηχανίας και επέπληξε τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας μετά την αποτυχία να τεθούν σε τροχιά στις αρχές Δεκεμβρίου τρεις δορυφόροι επικοινωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της διαστημικής κοινοπραξίας RKK Energia Βιατσεσλάβ Φίλιν και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roskosmos) Βίκτορ Ρεμιτσέφσκι αποπέμφθηκαν, ενώ ο επικεφαλής της Roskosmos Ανατόλι Περμίνοφ δέχτηκε επίπληξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου που μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι τρεις ρωσικοί δορυφόροι που εκτοξεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου από έναν πύραυλο Proton κατέπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς δεν κατέστη δυνατό να τεθούν σε τροχιά.

Η απώλεια των δορυφόρων αυτών του ρωσικού συστήματος επικοινωνίας Glonass οφείλεται σε υπερφόρτωση καυσίμου στον πύραυλο Proton, σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας.

Το σύστημα Glonass δημιουργήθηκε από τις σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις τη δεκαετία του 1980. Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει το πρόγραμμα αυτό για να ανταγωνιστεί το αμερικανικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS και το μελλοντικό ευρωπαϊκό Galileo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: