ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

O παγκόσμιος χάρτης του Facebook

Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του δημοφιλέστερου έως σήμερα κοινωνικού δικτύου, του Facebook
 

απεικονίζεται η πραγματική του έκταση σε όλον τον κόσμο.
Ο νεαρός Πολ Μπάτλερ, που κάνει την πρακτική του ως μηχανικός λογισμικού στο Facebook, χρησιμοποίησε στατιστικά και απεικονιστικά εργαλεία για να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χάρτη των «φιλικών δεσμών».
Κάθε γραμμή στην εικόνα απεικονίζει τις φιλίες που διατηρούνται μέσω του διαδικτύου ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές πόλεις του πλανήτη.
Η Κίνα και άλλες περιοχές του πλανήτη απουσιάζουν από το χάρτη λόγω της χαμηλής εκπροσώπησης των κατοίκων τους.

«Ενδιαφερόμουν να δω πώς η γεωγραφία και τα πολιτικά σύνορα επηρεάζουν το πού ζουν οι άνθρωποι σε σχέση με τους φίλους τους» εξηγεί ο ειδικευόμενος στο τμήμα Μηχανικής Υποδομής Δεδομένων του Facebook.
Από τους 500 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας, ο Μπάτλερ επέλεξε ένα δείγμα με δέκα εκατομμύρια ζευγάρια φίλων και εισήγαγε τα δεδομένα σε μια ανοιχτή πλατφόρμα στατιστικής.
Το λογισμικό ανέλαβε να χαρτογραφήσει τους δεσμούς φιλίας εξετάζοντας το γεωγραφικό μήκος και πλάτος κάθε χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: