ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ο πόλεμος των torrent


Αμερικανικά μέτρα κατά της ψηφιακής πειρατείας
Στις αρχές του 2010, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden κήρυξε τον πόλεμο στην ψηφιακή πειρατεία.
Ο Biden χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και περιέγραψε τη δραστηριότητα αυτή ως «καθαρή κλοπή». Όπως φαίνεται, η στάση του κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Φυσικά, ο Biden δεν ενήργησε αυτοβούλως. Εξέφρασε τα συμφέροντα οργανώσεων που κυνηγούν ανηλεώς τη διαδικτυακή πειρατεία ταινιών και μουσικής. Οι δύο κυρίαρχοι φορείς του χώρου, η MPAA και η RIAA, κάνουν ό,τι μπορούν για να επηρεάσουν την αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο οργανώσεις έχουν δαπανήσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο διάστημα σε lobbying (ελεύθερη μετάφραση: δωροδοκίες πολιτικών).

Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή σε διάφορους νόμους που περνάνε από τα αμερικανικά σώματα. Η τάση, πλέον, που υπαγορεύουν η MPAA και η RIAA στην κυβέρνηση είναι το κυνήγι των torrent sites και όχι οι διώξεις μεμονωμένων χρηστών του Internet. Προφανώς, η MPAA και η RIAA συνειδητοποίησαν ότι το κυνήγι μαγισσών δεν οδηγεί πουθενά και βάζουν τώρα στο στόχαστρο τους torrent trackers.
pcmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: