ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

12.500 έκαναν ουρά για σοκολάτα

Αµέτρητες σοκολάτες  και δραστηριότητες  περίµεναν τους επισκέπτες
ΣΕ ΟΥΡΑ χιλιοµέτρων, από την οδός Αλκµήνης στα Κάτω Πετράλωνα έως καιτην οδό Πειραιώς, στήθηκαν περίπου 12.500 λάτρεις της σοκολάτας όλων των ηλικιών – έως και γκρουπ προσκόπων – για να πάρουν µια γεύση από το Μουσείο Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη που λειτούργησε το Σαββατοκύριακο. Στην είσοδο του πολυχώρου «The Hub», όπου στήθηκε το µουσείο, τους περίµενε µια «γλυκιά» εµπειρία και τρία σιντριβάνια σοκολάτας ύψους ενάµισι µέτρου.

Αφορµή στάθηκαν τα γενέθλια της παλαιότερης ελληνικής σοκολατοποιίας, που γινόταν 150 χρονών. Οι επισκέπτες γνώρισαν µέσα από φωτογραφίες, παλαιότερες συσκευασίες της σοκολάτας και µακέτες την ιστορία της οικογένειας Παυλίδη, η οποία άνοιξε το 1841 το κατάστηµα «Γλυκισµατοποιείον» στη γωνία Αιόλου και Βύσσης. Εκεί, το 1861, δηµιουργήθηκε η πρώτη ελληνική σοκολάτα από τον Σπυρίδωνα Παυλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: