ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ποινή φυλάκισης για 40 καθηγητές λόγω παράβασης καθήκοντος


Ποινή φυλάκισης για 40 καθηγητές λόγω παράβασης καθήκοντος

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκαν 40 καθηγητές του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, ως ένοχοι για παράβαση καθήκοντος και νόθευση εγγράφων.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν, κατά το σχολικό έτος 2007- 08, εκπρόθεσμα δικαιολογητικά απουσιών από τρεις μαθητές, ενώ όπως διαπιστώθηκε, διόρθωσαν τις βαθμολογίες του δευτέρου 4μήνου των συγκεκριμένων μαθητών της δευτέρας Λυκείου, με σκοπό να τους προάγουν στην επόμενη τάξη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ακόμη ο τότε προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης της περιοχής, καθώς, επίσης, τέσσερις γιατροί της Πέλλας και οι γονείς δύο μαθητών.

Το δικαστήριο έκρινε ως ένοχους τους τρεις από τους τέσσερις γιατρούς, για τις πράξεις της χορήγησης πλαστής ιατρικής βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν, καταδικάζοντάς τους σε ποινές φυλάκισης 18 και 29 μηνών (η δεύτερη ποινή αφορά δύο περιπτώσεις γιατρών).

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Εκπαίδευσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιβλήθηκε και στη μητέρα μαθήτριας που κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στη χορήγηση πλαστής ιατρικής βεβαίωσης.

Το δικαστήριο απέδωσε τριετή αναστολή στις ποινές, ενώ, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο τότε διευθυντής του σχολείου και νυν σύμβουλος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: