ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Πρωτια για τον ΑΡΗ


Την πρώτη θέση όσον αφορά Ελληνικές ομάδες κατέλαβε ο ΑΡΗΣ στην κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) για το 2010. Ο ΑΡΗΣ, σε μια σύνθετη αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, κατέλαβε την 60η θέση παγκοσμίως, υψηλοτέρα από οποιαδήποτε, όχι μόνο Ελληνική ομάδα, αλλά και Βαλκανική.

Για πρώτη φορά μια ομάδα εκτός ΠΟΚ κατατάσσεται επικεφαλής, όσον αφορά την κατάταξη των ομάδων από την Ελλάδα, της σχετικής βαθμολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας η οποία τις τελευταίες δεκαετίες δημοσιεύει κάθε χρόνο την παγκόσμια κατάταξη των 350 πιο επιτυχημένων ομάδων παγκοσμίως.

Μια γεμάτη χρονιά λοιπόν το 2010 και με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Μια χρονιά που ο ΑΡΗΣ για τα καλά πλέον ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, εντός των οποίων με το ζόρι και με το στανιό (ή την παράγκα αν προτιμάτε) τον κρατούν μακριά από την κορυφή.

Μετά από την ανάδειξη του ΑΡΗ στις 3 Δεκεμβρίου 2010 ως κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα της εβδομάδας σε όλα τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις, η πρωτιά του ΑΡΗ μεταξύ των ομάδων της Βαλκανικής, και φυσικά και της Ελλάδας, στην παγκόσμια κατάταξη της IFFHS έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο των διακρίσεων για το έτος 2010.

Δίπλα σ’ όλα αυτά, αξίζει φυσικά να προστεθεί και η διάκριση που απέσπασε ο SUPER 3 και η βράβευση του ως η καλύτερη κερκίδα στην Ευρώπη, κάτι που αντανακλά τις προσπάθειες όλων στον Σύνδεσμο που πάντα προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, να πάνε ένα βήμα προς το καλύτερο την κερκίδα, είτε από «οπτικής» ή από «ακουστικής» πλευράς.

Όταν τα έργα μιλούν, τα πολλά λόγια περιττεύουν. Άλλωστε, στην Ελλάδα ελάχιστοι έχουν διάθεση, λόγω του απύθμενου κόμπλεξ και της δουλικότητας στα αφεντικά τους, να μιλήσουν για τον ΑΡΗ. Στη Θεσσαλονίκη δε, κάποιο «αντικειμενικοί» και «ελεύθεροι» δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, απέφυγαν καν την αναφορά στο θέμα.

Πέρα απ’ όλα αυτά, η διάκριση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι αργά ή γρήγορα, η επιμονή, η προσπάθεια, η σταθερότητα και ο διαρκής αγώνας για βελτίωση δικαιώνονται. Άλλη μια διεθνής διάκριση καταγράφεται στην ιστορία του Συλλόγου. Διάκριση στην οποία ο καθένας μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, είχε και αυτός τη συνεισφορά του.

Παράσημο όμως και για τη Διοίκηση του ΑΡΗ που δίνει καθημερινό αγώνα σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, τόσο οικονομικό όσο και διαμορφωμένων συμμαχιών εναντίον του ΑΡΗ, όπως επίσης και για την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν το καθήκον να δείχνουν την καλύτερη δυνατή εικόνα της ομάδας κάθε φορά μέσα στο γήπεδο, που είναι εξάλλου και ο καθρέφτης των πάντων.
Σε άλλη χωρα θα ειχε άλλη τυχη (καλύτερη φυσικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: