ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ευαισθητοποιηθειτε. Ευκαιρία για τεστ Παπ



http://s.enet.gr/resources/2009-05/46b-2-thumb-large.jpg 
Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στα δημόσια νοσοκομεία


Δωρεάν τεστ Παπανικολάου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όλες οι γυναίκες από 15 ετών και άνω, στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, από  αύριο έως και τις 31 Ιανουαρίου 2011.
Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο, με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, συνιστά σήμερα τον δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό, ενώ κλειδί για τη μείωση του μεγάλου αυτού ποσοστού αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

«Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για “άλλη μέρα” αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους» αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: