ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Μονο Αμερικανοί θα καλούσαν γάτα για μάρτυρα σε δικαστήριο.

Κάλεσαν γάτα σε ανώτερο δικαστήριο ως ένορκο!

Κάλεσαν γάτα σε ανώτερο δικαστήριο ως ένορκο!


Ανώτερο δικαστήριο  της κομητείας Σάφολκ στη Μασαχουσέτη, ζήτησε να παραστεί ως ένορκος σε υπόθεση μια… γάτα.
Η Άννα Εσποζίτο, αποφάσισε να καταχωρίσει ως μέλος της οικογένειας της, υπό την κατηγορία «κατοικίδια ζώα», και την γάτα της με το όνομα Τάμπι Σαλ.
Σε δίκη που πρόκειται να γίνει κάποιος υπάλληλος κάλεσε τον Τάμπι Σαλ ως ένορκο, δίχως να δει ότι πρόκειται για κατοικίδιο.
Η κυρία Εσποζίτο όταν πήρε στα χέρια της το επίσημο χαρτί, έστειλε στις αρχές «γνωμάτευση» κτηνιάτρου σύμφωνα με την οποία, ο Τάμπι δεν είναι άνθρωπος αλλά «ευνουχισμένος γάτος που δεν μιλάει ούτε καταλαβαίνει αγγλικά».
Αυτό δεν έχει καμία σημασία όμως για τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κρίνουν απαραίτητη και υποχρεωτική την παρουσία της γάτας. «Οφείλει να παρευρεθεί στο δικαστήριο στις 23 Μαρτίου», απάντησαν. Τώρα,  σε τι γλώσσα θα συνεννοηθούν ένας Θεός το ξέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: