ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σήμα για τσάκισμα των δημόσιων υπαλλήλων

Τον ενορχηστρωμένο χαρακτήρα της πρωτοφανούς επίθεσης κατά των δημόσιων υπαλλήλων σε παγκόσμιο επίπεδο επιβεβαιώνει πρόσφατο άρθρο του «Εκόνομιστ», γνωστού οργάνου του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.
Στην πραγματικότητα στο «πρόσωπο» των δημόσιων υπαλλήλων στο στόχαστρο μπαίνουν τα εργασιακά - ασφαλιστικά, αλλά και τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων, αφού θεωρούν ότι πολλά από αυτά ήδη έχουν καταργηθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Ο «Εκόνομιστ» δίνει το σύνθημα να κλιμακωθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των εργαζομένων στο δημόσιο, που δε θα περιοριστεί μόνο στη δραστική μείωση των μισθών και των επιδομάτων και βέβαια των συντάξεων, αλλά θα προχωρήσει στην κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας και στη διάλυση των συνδικάτων.
«Ενα άλλο πεδίο μάχης είναι τα λεγόμενα θεσπισμένα προνόμια των σωματείων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαγορευτεί ο συνδικαλισμός.
Πρέπει όμως να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας», γράφει χαρακτηριστικά. Είναι ευνόητο ότι οι κυβερνήσεις θα μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο δραστικά, παράλληλα με τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις στις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες.
Αλλά φαίνεται και ότι εξυφαίνονται αντιδραστικά μέτρα προκειμένου να σιγουρέψουν πως θα εφαρμόζουν απρόσκοπτα την αντεργατική πολιτική. Κούνια που τους κούναγε...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 22/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: