ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δωστε πισω τα φράγκα

162 δισ. ευρώ χρωστάει η Μέρκελ στην Ελλάδα!

Εξήντα πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η νικήτρια Ελλάδα καλείται να πληρώσει
 
162 δισ. ευρώ χρωστάει η Μέρκελ στην Ελλάδα!
με ληστρικό επιτόκιο το δάνειο της σωτηρίας της. Υπόκειται σε διεθνή εξευτελισμό… Διασύρεται ως το «μαύρο πρόβατο»» της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα δεν έλαβε αλλά και δεν διεκδίκησε ποτέ τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής.
.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης αποκάλυψε τον περασμένο Δεκέμβριο από του βήματος της Βουλής ότι οι βεβαιωμένες οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας ανέρχονται στο ποσό των 162 δις ευρώ.
Η ελληνική κοινή γνώμη απαιτεί από την κυβέρνηση να ασκήσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2011 σχετική δικαστική παρέμβαση ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υπέρ της Ιταλίας με σκοπό την απόρριψη της γερμανικής προσφυγής και τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου.
Η διεκδίκηση και η απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων είναι χρέος της πολιτικής ηγεσίας, ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται υπό οικονομική απαγόρευση με βαριές συνέπειες για τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: