ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Για την UBS απαγορευεται το τζατζικι, ο παστουρμας, η λακέρδα και πολλά άλλα

Η UBS και ο απίστευτος κώδικας ένδυσης του προσωπικού

Αφού έγινε ο περίγελος στο χώρο των επιχειρήσεων για τους απίστευτους κανόνες που έθεσε σχετικά με την...
 
Η UBS και ο απίστευτος κώδικας ένδυσης του προσωπικού
αμφίεση και τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της, η ελβετική τράπεζα UBS AG, αποφάσισε να προβεί σε μερικές αλλαγές.
Έτσι ο «οδηγός» 44 σελίδων για το dress code, που προέβλεπε μεταξύ άλλων οι υπάλληλοι να φορούν εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος και να αποφεύγουν το σκόρδο εν ώρα εργασίας, μετατρέπεται σε ένα μικρότερο εγχειρίδιο που επικεντρώνεται στο πώς να εντυπωσιάζονται οι πελάτες με την περιποιημένη εμφάνιση.

«Αναθεωρούμε ό, τι είναι σημαντικό για εμάς», είπε ο εκπρόσωπος της UBS Andreas Kern στο Associated Press.

Ο υπάρχων κώδικας προβλέπει συγκεκριμένο μακιγιάζ, άρωμα και χρώμα καλσόν και εσωρούχων για τις γυναίκες υπαλλήλους. Επίσης τις συμβουλεύει να μην αφήνουν άβαφη τη «ρίζα» στα μαλλιά τους και να αποφεύγουν το σκούρο βερνίκι στα νύχια.

Όσο για τους άνδρες, πρέπει να ξέρουν να δένουν γραβάτα, να κουρεύονται μηνιαίως, να μην αφήνουν γένια και μακριά από σκουλαρίκια. Και τα δύο φύλα πρέπει να αποφεύγουν το κρεμμύδι και το σκόρδο.

«Οι πολίτες άρχισαν να κοροϊδεύουν την UBS» είπε ο Kern. «Ωστόσο δεν προκάλεσε (ο κώδικας ένδυσης) πλήγμα στην φήμη μας». Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες του νέου κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: