ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο νέος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων είναι... Έλληνικης καταγωγής!


Ο Ρέινς Πρίμπους γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1972 στην πόλη Κενόσα του Γουισκόνσιν, από μητέρα ελληνικής καταγωγής και πατέρα γερμανικής.Διαδέχτηκε τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Μάικλ Στιλ.

Ο 38χρονος ομογενής, που ...
διετέλεσε πρόεδρος του κόμματός του στην πολιτεία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, καλείται να διαχειριστεί το μεγάλο χρέος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και παράλληλα να ενώσει τις δυνάμεις του κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, αντιμετωπίζοντας την «ακραία πτέρυγα» με το tea party της Σάρα Πέιλιν.

«Πρέπει να συγκεντρώσουμε πάρα πολλά χρήματα, να ενωθούμε ως κόμμα, να οικοδομήσουμε πάνω στην επιτυχία και στις νίκες που πετύχαμε τον περασμένο Νοέμβριο στις ενδιάμεσες εκλογές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Ο Πρίμπους ενεργοποιήθηκε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα από την παιδικά του χρόνια και ως εθελοντής εργάστηκε σε πολιτικές εκστρατείες σε ηλικία 16 ετών. Σπούδασε αγγλική φιλολογία, νομικά και πολιτικές επιστήμες και σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα του είναι ταυτισμένος με τις παραδοσιακές θέσεις των Ρεπουμπλικανών στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ρέινς Πρίμπους παντρεύτηκε το 1999 και ζει στο Γουισκόνσιν με τη σύζυγό του Σάλι και τα δυο τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: