ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βρέθηκε στα σκουπίδια κλεμμένο άγαλμα του Φαραώ


Ένα ανεκτίμητης αξίας άγαλμα του Φαραώ Ακενατόν που εκλάπη τον περασμένο μήνα από το Αιγυπτιακό Μουσείο... του Καΐρου στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, βρέθηκε κοντά σε ένα κάδο απορριμμάτων από έναν έφηβο που το παρέδωσε στις αρχές.

Ενώ η εξέγερση μαινόταν γύρω από το κτίριο, οι κλέφτες κατάφεραν να διεισδύσουν σε αυτό το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην αρχαία Αίγυπτο, και είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο, και να αρπάξουν αρκετές αρχαιότητες μεγάλης αξίας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων, Ζάχι Χαουάς ανέφερε ότι «ένας νεαρός διαδηλωτής 16 ετών βρήκε το άγαλμα του Ακενατόν κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Ταχρίρ, το επίκεντρο των διαδηλώσεων που υποχρέωσαν τον Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να αποχωρήσει από την εξουσία.

Πηγή: http://www.neolaia-portal.com/2011/02/blog-post_3030.html#ixzz1ELSayK8y

Δεν υπάρχουν σχόλια: