ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η Ιστορία του ανθρώπου με τα δύο πρόσωπα


Ο Γουίλιαμ Ντάρκς γεννήθηκε στις 17 Απρίλη 1913, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ απο φυσιολογικούς γονείς, και είχε τέσσερις κανονικά αδέλφια.Μολις γεννήθηκε οι Γονείς του τον κοίταξαν και επαθαν ενα Σοκ : "Ηταν σαν καποιος να τον ειχε χτυπήσει στο πρόσωπο με ενα φτυάρι" δήλωσε αργότερα ο πατέρας του.

Ο Μικρός Γουίλιαμ έπασχε απο μια δυσπλασία, μια ανωμαλία που συμβαίνει όταν τα δύο μισά του προσώπου ενός εμβρύου αποτυγχάνουν να ενωθούν εντελώς. Είχε λαγώχειλο καιδυο μύτες που το κάθε μισό της καθε μύτης ειχε μόνο ένα ρουθούνι. Επιπλέον, γεννήθηκε με τα δύο μάτια κλείστά τα οποία τα ανοιξαν χειρουργικά όταν ήταν μικρό παιδί. Οι περισσότερες μαρτυρίες ανέφεραν ότι ήταν τυφλός από το ένα μάτι.

Οταν ηταν 40 χρονών ο Γουίλιαμ ανακαλύφθηκε απο ενα τσίρκο στη γενέτειρά του την Αλαμπάμα που τον κάλεσε να πάει σε περιοδεία.

ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

Άφησε λοιπόν πίσω την θλιβερή ζωή του για μια καλύτερη τύχη, και έγινε ο «άνθρωπος με τρία μάτια".Στην πραγματικοτητα δεν ειχε 3 μάτια αλλα το ενα του το ειχαν ζωγραφίσει με μακιγιάζ. Στο τσίρκο ο Γουίλιαμ είχε τεράστια επιτυχία.

Εβγαζε μέχρι και 100 δολλάρια την εβδομάδα - ένα μικρό ποσό για τα σημερινά δεδομένα- αλλά πολύ περισσοτερα απο οτι έβγαζε τότε στις καλλιέργειες του βαμβακιού. Το 1973 επαιξε και σε μια ταινία του Χόλιγουντ.Σαν χαρακτήρας ο Γουίλιμα ήταν ένας ντροπαλός και εσωστρεφής άνθρωπος, οπου η ασυνήθιστη εμφάνισή του τον έκανε να μενει μακριά απο αλλους ανθρώπους για τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής του.

Έκρυβε το παράξενο πρόσωπό του κάτω από ένα πλατύγυρο καπέλο.Ήταν αγράμματος και πέθανε στις 7 Μαΐου 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια: