ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά υπαρχει ελπίδα ;

Χημική ουσία κάνει τα μαλλιά να ξαναφυτρώνουν

Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τις συνέπειες του στρες στο έντερο, έκαναν μια εντελώς τυχαία ανακάλυψη, που μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για τους ανθρώπους, στους οποίους, πάντως, δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί.Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια χημική ουσία που κάνει τα μαλλιά του κεφαλιού και γενικώς τις τρίχες να ξαναφυτρώνουν, τουλάχιστον στα ποντίκια που ήσαν πειραματόζωα.

Οι ερευνητές, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ανακάλυψαν ότι εισάγοντας μια ουσία (αστρεσίνη-Β) που μπλοκάρει μια ορμόνη του στρες (την CRF ή παράγοντα απελευθέρωσης κορτικοτροφίνης), η οποία σχετίζεται με την απώλεια των τριχών, τα μεταλλαγμένα φαλακρά και άτριχα πειραματόζωα άρχισαν να ξαναβγάζουν τρίχες και μάλιστα με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό.

«Σχεδόν το 100% των ποντικιών ανταποκρίθηκε. Οι τρίχες τους επανήλθαν πλήρως. Είναι ένα κυριολεκτικά δραματικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο ερευνητής Μίλιον Μουλουγκέτα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA), ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την καταπολέμηση της φαλάκρας, ειδικά σε όσους αυτή προκαλείται από χρόνιο άγχος και γήρανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: