ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επτά χρόνια αναμονής για μια θέση στον ΟΚΑΝΑ

H διακομματική Επιτροπή της Βουλής με Πρόεδρο τον Δημήτρη Κρεμαστινό, εντείνει τις προσπάθειές της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών. Προσανατολίζεται δε στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε από τον κ. Δημήτρη Κρεμαστινό για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, εμφανίστηκε ανήσυχος και σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλία για δραστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Πολύ σύντομα μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα προβλέπει αλλαγή του κώδικα περί ναρκωτικών.
Χαρακτηριστική ήταν μια εικόνα που μετέφερε στα μέλη της διακομματικής επιτροπής, ενημερώνοντας τα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη.
«Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 5.200 χρήστες ενώ άλλοι 5.358 άρρωστοι άνθρωποι, περιμένουν πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Ποιος είναι ο μέσος χρόνος αναμονής για τα στεγνά προγράμματα του ΟΚΑΝΑ σε αυτή τη χώρα; Τα επτά χρόνια»
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η κ Μαλιώρη στη πρόληψη τονίζοντας ότι «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν».
Σε όλη τη χώρα όπως είπε, λειτουργούν 71 συνολικά κέντρα πρόληψης με 400 εργαζόμενους ενώ υπάρχουν ολόκληροι νομοί που δεν έχουν κανένα πρόγραμμα.
Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας που τόνισε χαρακτηριστικά:
«Λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να βρεθεί γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο ισχυρές δυνάμεις δεν το θέλουν. Στο Αφγανιστάν επί εποχής Ταλιμπάν η καλλιέργεια ηρωίνης ήταν στο 14%. Σήμερα με την παρουσία των δυνάμεων προστασίας έφθασε στο 98%! Ζητήσαμε από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος. Αρνήθηκαν. Το ίδιο κάναμε στον ΟΗΕ. Αρνήθηκε. Είναι πολλά τα λεφτά και υπάρχουν τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και ένα από αυτά είναι και στην Ελλάδα.
"Τα ναρκωτικά θα χτυπηθούν μόνο αν χτυπηθεί το εμπόριο"

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, όπως επεσήμαναν μέλη της επιτροπής, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε μόλις 600.000 ευρώ από τα 60 εκ. ευρώ που έχει κατασχέσει από ναρκωτικά ενώ σύμφωνα με το νόμο τα λεφτά αυτά προορίζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: