ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

150.000 έξαλλοι με την anti-gay εφαρμογή

Apple: 150.000 έξαλλοι με την anti-gay εφαρμογή
150.000 άτομα έχουν ζητήσει την αφαίρεση εφαρμογής από το iTunes με πληροφορίες και συμβουλές για να ξεφύγουν οι νέοι από την ομοφυλοφιλία ακολουθώντας το δρόμο του Θεού.
Η Apple δέχθηκε έντονη κριτική επειδή ενέκρινε τη συγκεκριμένη εφαρμογή που εμφανίστηκε στο App Store και ήταν διαθέσιμη για download από iPhone και iPad. Οι ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων διαφωνούν με τον όρο “θεραπεία” που υπάρχει μέσα στην εφαρμογή καθώς σύμφωνα με τους ίδιους η ομοφυλοφιλία δεν είναι αρρώστια για να θεραπευτεί.
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Exodus International που θέτει τις Χριστιανικές αρχές σε πρώτο πλάνο σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την ομοφυλοφιλία.
Η Apple τελικά προχώρησε σε διαγραφή της εφαρμογής από το iTunes όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με δεκάδες άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα.
Στο παρελθόν η Apple είχε διαγράψει ξανά εφαρμογή ενάντια στους ομοφυλόφιλους που είχε δημιουργηθεί από Χριστιανική ομάδα, όταν 7.000 άτομα υπέγραψαν εναντίον της.
Τότε η εταιρεία είχε επικαλεστεί την παραβίαση του όρου χρήσης στις εφαρμογές που αναφέρει ότι μια εφαρμογή δεν θα πρέπει να "προσβάλλει μεγάλη μερίδα ανθρώπων". Η Apple δεν σχολίασε την απόφασή της να διαγράψει την εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: