ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γράμμα σε μπουκάλι βρέθηκε 24 χρόνια μετά

Photo for this article
Γράμμα σε μπουκάλι από την Γερμανία βρέθηκε έπειτα από 24 χρόνια σε παραλία στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας. Το 1987 πατέρας έβαλε τον πεντάχρονο γιό του να κλείσει ένα γράμμα σε ένα μπουκάλι και το έριξαν στη Βαλτική θάλασσα.
24 χρόνια μετά ο 13χρονος Ρώσος Ντανιήλ Κορότσικ κάνοντας βόλτα μαζί με τους γονείς του σε παραλία κοντά στο Καλίνινγκραντ, διέκρινε θαμμένο στην άμμο, ένα παλιό μπουκάλι μπύρας. Το πήρε, το άνοιξε και βρήκε μέσα μία λακωνική επιστολή στα γερμανικά που έλεγε "αν βρεις αυτό το μπουκάλι απάντησέ μου και θα σου απαντήσω κι εγώ" - μαζί με το όνομα ενός παιδιού και μία διεύθυνση στη Γερμανία.
Ο 13χρονος απάντησε και στη Γερμανία ο 29χρονος σήμερα Φρανκ Ουεσμπέκ, γεμάτος έκπληξη, έλαβε την απαντητική επιστολή. Το μπουκάλι το είχε ρίξει μετά μαζί με τον πατέρα του στη Βαλτική Θάλασσα το 1987, από την κουπαστή ενός πλοίου γραμμής, στη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής στη Δανία.
"Ημουν πολύ μικρός και είχα σχεδόν ξεχάσει το περιστατικό. Στην αρχή δεν πίστευα στα μάτια μου. Του απάντησα με επιστολή και μετά μιλήσαμε on line στο Διαδίκτυο" είπε ο Φρανκ. Και εξέφρασε την ευχή "κάποια μέρα να καταφέρουμε να συναντηθούμε".
Ο 13χρονος Ρώσος εξέφρασε τη χαρά του για την εξέλιξη του ταξιδιού του μπουκαλιού, αλλά είπε ότι πιστεύει πως δεν έσπασε "μάλλον γιατί δεν θα έμεινε πολύ καιρό στο νερό, θα πρέπει να χώθηκε στην άμμο, όπου το βρήκα, και να έμεινε πολύ καιρό εκεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: