ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στην πόλη Μιναμισανρίκου έμειναν όρθια μόνο δυο κτίρια

Η πόλη Μιναμισανρίκου δεν υπάρχει πιά. Τέσσερις μέρες μετά τον σεισμό και πάνω από 10.000 άνθρωποι αγνοούνται. Οι ανταποκριτές που φτάνουν σιγά - σιγά στις κατεστραμμένες περιοχές στέκονται αμήχανα μπροστά στα συντρίμμια και δεν μπορουν να βρουν λόγια να περιγράψουν όσα βλέπουν. Πρωτόγνωρες εικόνες που μόνο σε ταινίες καταστροφής έχουμε δει μόνο που τώρα είναι αληθινές. H πόλη Μιναμισανρίκου, σβήστηκε από τον χάρτη. Η θάλασσα μπήκε στην πόλη αυτή σε βάθος 2 χιλιομέτρων. Τα μόνα κτίρια που ...

στέκουν όρθια αλλά λαβωμένα είναι ένα κυβερνητικό κτίριο και ένα νοσοκομείο.

Όλη η υπόλοιπη πόλη έχει ισοπεδωθεί!

Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του πλανήτη ζουν και εργάζονται σε πολλές πόλεις καταθέτουν συνεχώς τις μαρτυρίες τους:
Η Stephanie Leung στην πόλη Χαμαμάτσου διηγείται: "Είμαι καθηγήτρια αγγλικών στην Ιαπωνία και η καταγωγή μου είναι από την Σκωτία. Καθόμουν με τους άλλους καθηγητές σε μια αίθουσα και πριν από λίγο άρχισαν να χτυπούν ταυτόχρονα τα κινητά όλων των ιαπώνων που ήταν εκεί. 'Ηταν ειδοποιήσεις για σεισμό στο Ναγκάνο.

'Ενας από τους απεσταλμένους του BBC στην Ιαπωνία, ο Clive Myrie, λέει οτι στην πόλη Σεντάϊ, εκτός από την ιστορία του 60χρονου που σώθηκε απο θαύμα ταξιδέυοντας πάνω στην σκεπή του σπιτιού του για 2 μέρες, η απόγνωση δεν έχει πάψει να υπάρχει. Και πως να μην υπάρχει αφού το μόνο που γίνεται πλέον είναι να απομακρύνονται τα συντρίμμια και να ξεθάβονται άνθρωποι νεκροί!
Και οι ουρές σε πρατήρια βενζίνης, σε σουπερ μάρκετ ή για λίγο πόσιμο νερό είναι ατειλείωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: