ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γνησιος Έλληνας ο Γερουλάνος. Δινει χρηματα του Ελληνικού λαού στην μαμά του .


Θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης τίθεται για τον υπουργό Πολιτισμού Πάύλο Γερουλάνο. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” προσέφερε μέσω του ΟΠΑΠ αμοιβή 50.000 ευρώ στο πρώην αφεντικό του, την εταιρεία Egon Zehnder, στην οποία εργαζόταν πριν εισέλθει στην πολιτική, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες εξεύρεσης ανώτατων στελεχών. Ο υπουργός συνελήφθη να έχει κρύψει την αλήθεια διότι μετά από παλιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας παραδέχθηκε ότι όντως η εν λόγω εταιρεία συμμείχε στη διαδικασία επιλογής στελεχών σε φορείς αρμοδιότητάς του
(ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, ΟΔΙΕ κ.λπ.), αλλά οι υπηρεσίες προσφέρονται “δωρεάν” όπως υποστήριξε.
Το άλλο θέμα που αποκαλύπτει η “Κ.Ε” είναι ότι στο πλαίσιο, του προγράμματος των μεγάλων δράσεων για τον πολιτισμό, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε στις 10 Φεβρουαρίου 2011 (δίχως να το δημοσιοποιήσει) ότι θα ενισχύσει το Μουσείο Μπενάκη με το ποσό των 3.600.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης έκθεσης για το Βυζάντιο το 2013 στη Νέα Υόρκη και Λος το Αντζελες, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού. “Σίγουρα, το Μουσείο Μπενάκη, που είναι από τα πιο δραστήρια, δικαιούται τέτοιου είδους χορηγίες” επισημαίνει το δημοσίευμα. “Ομως το ποσό είναι πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα και δεν έχει δοθεί ανάλογο μέχρι τώρα σε άλλα μουσεία, λένε άνθρωποι του κλάδου που ρωτήθηκαν. Λεπτομέρεια με σημασία, λένε οι ίδιοι, είναι το γεγονός ότι πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του μουσείου είναι η κυρία Αιμιλία Γερουλάνου, μητέρα του υπουργού. Και ο υιός φροντίζει από πολύ πολύ νωρίς (αρχές του 2011) το μουσείο να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζεται για μια μεγαλειώδη εκδήλωση που θα γίνει το 2013. Ισως γιατί τότε ουδείς γνωρίζει πού θα βρίσκεται ο υπουργός.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: