ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εθισμένο στο αλκοόλ από την κούνια

Σοκ προκαλεί το γεγονός της νοσηλείας ενός τρίχρονου παιδιού, που καταγράφεται ως το νεότερο "θύμα" αλκοολισμού στη Βρετανία.

Οι ειδικοί εκφράζουν το φόβο πως το παιδί, στο οποίο χορηγείτο τακτικά αλκοόλ για περισσότερους από έξι μήνες, ενδεχομένως να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η χαμηλή τιμή, η εύκολη πρόσβαση σε αυτό και το promotion δεν επιτρέπουν στους νέους να...
αναλογιστούν τις καταστροφικές για την υγεία τους συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2008 έως το 2010 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 13 παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και 106 έφηβοι 13-16 ετών με προβλήματα αλκοολισμού, ενώ παρασχέθηκε άμεση βοήθεια σε 74 εφήβους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά από την αναγνώριση μίας οκτάχρονης ως της νεότερης αλκοολικής στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: